Een auto importeren uit het buitenland?

Het importeren van een auto uit het buitenland kent veel voordelen. In het buitenland, met name Duitsland, is het aanbod groter en zijn er daardoor meer jong gebruikte auto’s te vinden die goed onderhouden zijn en een lage kilometerstand hebben. Ook als u op zoek bent naar een speciale uitvoering is de kans groter dat deze gevonden kan worden in het buitenland. We kunnen ons voorstellen dat u niet goed weet waar u moet beginnen als u overweegt een auto uit het buitenland te importeren.

Stap 1: Zoeken, vinden en kosten berekenen

Vooraf nemen we uw wensen door. Op basis daarvan gaan we op zoek naar uw droomauto. Tussendoor stemmen we de opties en kosten met u af. Inruil van uw oude auto en lease mogelijkheden worden hier in meegenomen.

Bij elke auto doen we (telefonisch) onderzoek naar de status van de auto en het onderhoud. We weten waar we op moeten letten en werken alleen met betrouwbare dealers en handelaren. 

Iedere auto kent op basis van leeftijd, CO2-uitstoot en uitrustingsniveau een ander (rest) BPM-bedrag. De berekening van de kosten is inclusief een berekening van de (rest) BPM. Hiervoor hanteren wij de meest gunstige rekenmethode, geheel volgens Nederlandse wetgeving. 

Stap 2: Onderhandeling, controle en aankoop

Wanneer we de kosten overeen zijn gekomen, starten wij de onderhandeling en stemmen we de verdere afhandeling af. WIj controleren of de auto conform fabrieksvoorschriften is onderhouden. Tevens gaan wij na wat de optische staat van de auto is. Hierbij wordt altijd navraag gedaan of de de auto een schadeverleden heeft. 

Aansluitend kunnen we na akkoord overgaan tot aanschaf. Desgewenst financieren wij de auto voor u voor, zodat u aan het eind slechts één factuur ontvangt. 

Stap 3: Verzekerd Transport

Zodra de auto gereed staat voor aflevering, plannen we het transport in. De auto zal zo snel mogelijk worden getransporteerd naar Nederland. 

De kosten van dit transport zijn niet standaard inbegrepen in de verkoopprijs en zijn afhankelijk van de locatie. We hebben met een drietal transporteurs scherpe tariefafspraken gemaakt. 

Stap 4: Invoer en keuring

Zodra de auto in Nederland aangekomen is, moet deze officieel worden ingevoerd en gekeurd bij de RDW. Wij regelen het papierwerk en zorgen dat de auto versnelt gekeurd wordt. Vervolgens doen wij aangifte bij de belastingdienst inzake de BPM. 

Na 5-7 werkdagen verstrekt de RDW het kentekenbewijs en vragen wij de kentekenplaten aan bij een RDW-erkend bedrijf. Hierbij kiezen wij altijd voor de luxere kentekenplaten, waarbij de letters óp de platen worden gelegd. 

Stap 5: Inbouw accessoires, rijklaar maken en levering

Tijdens het verwerken van de invoer is er de mogelijkheid om de auto van accessoires te voorzien en rijklaar te maken. Denk hierbij aan een alarmsysteem, trekhaak, nieuwe velgen of (winter) banden. Ook kleine aanpassingen of herstelwerkzaamheden kunnen gedaan worden.

Onze totaalservice is inclusief een uitgebreide poetsbeurt en interieur reiniging, zodat u helemaal fris op weg kunt. Vervolgens leveren we de auto op locatie af. 

Mondial Automotive helpt u graag op weg

Vraag direct een offerte aan

Door hier uw gegevens achter te laten vraagt u een offerte aan. De offerteaanvraag is 100% vrijblijvend.

We nemen uiterlijk de volgende dag contact met u op.

 

Offerte aanvragen - via pagina
Wilt u de auto zakelijk of privé aanschaffen? *